Index

Tomajvin • Lesencetomaj

Lesencetomaji Családi
Szőlőbirtok és Borászat

Minőség és hagyomány

Aklan-Pince a Facebookon

Fűszeres vörösbor-ecet

 

"Az bort Isten nagy jó végre nékünk terömté,
Mértékletösségvel véle élnenk engedé,
Józanságval minden őtet szépön dícsérné.

Bátor igyunk az jó borban, jó kedvet vegyünk,
Istenünknek, nemzetünknek csak mi ne véccsünk,
Ha külömben cseleködünk, lelkünkben veszünk."

Tinódi Sebestyén

Különleges fahordós érleléssel, biológiai erjesztésű fűszeres vörösbor-ecetet gyártunk. Syrah vörösborunkból tölgyfahordóban erjesztünk vörösbor-ecetet. Az ecet készítése során a bor alakohol tartalmából borecetet kapunk. Az elkészült vörösöbor-ecet már alkoholt nem tartalmaz, ám a vörösbor össze jótékony hatása megtalálható benne. A gazdag antioxidáns tartalma megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegédeseket (Francia-paradoxon).
A vörösbor-eceteket utólag Takács Frenec gyógynövény szakértő (Gyógynövénytúrák Kft) által készített speciális fűszer keverékekkel ízesítjük. A fűszernövények nagy részét a Balaton-felvidék területén termesztik vagy gyűjtik. A gyógynövények hatóanyagait a borecet ecet tartalma oldja ki és így kerül át bele. A vörösbor-ecet általános kedvező élettani hatásán kívül, a benne oldott növényi eredetű hatóanyagokkal együtt fejti ki pozitív hatását a szervezetre. A kellemesebb fogyasztás érdekében egy pici mustsűrítménnyel ízesítjük, így egy kész ecetöntetet kapunk. Akinek erős lenne a 4,8%-os ecet, az tovább higíthatja. Mi fröccsben is fogyasztjuk :)

Eceteink különleges és egyedi gyártási eljárását a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park termék védjegye biztosítja.

A fűszeres fahordós borcet a Vinum Hungaro-Herbarum együttműködésében készült. Küldetésünk a gyógynövényes tudás és hagyományok átörökítése mellett az elfeledett kulináris-gyógyfüves praktikák felélesztése, újraértelmezése mindennapjainkra.

 

Mindnyájunk egészségére!

Fűszeres vörösbor-eceteink ismertetőjét INNEN töltheti le!

Fűszeres vörösbor-ecet: Borsikafű-Bazsalikom - Aklan Pince Fűszeres vörösbor-ecet: Borsikafű-Bazsalikom - Aklan Pince


Borsikafű - Bazsalikom

Összetevők: Syrah borecet, szőlőmust, borsikafű, bazsalikom, melyek hatása étvágygerjesztő, nyugtató és gyomorsav képző.
Előételekhez, salátákhoz ajánlott.

Ecetsav tartalom: 4,8%

Térfogat: 250 ml

Fűszeres vörösbor-ecet: Zeller-Tárkony - Aklan Pince Fűszeres vörösbor-ecet: Zeller-Tárkony - Aklan Pince


Zeller - Tárkony

Összetevők: Syrah borecet, szőlőmust , zeller, tárkony melyek hatása emésztést- és nemi működést serkentő,vízhajtó.
Főételek ízesítésérhez ajánlott.

Ecetsav tartalom: 4,8%

Térfogat: 250 ml

Fűszeres vörösbor-ecet: Gyömbér-Torma-Édeskömény - Aklan Pince Fűszeres vörösbor-ecet: Gyömbér-Torma-Édeskömény - Aklan Pince


Gyömbér - Édeskömény - Torma

Összetevők: Syrah borecet, szőlőmust , gyömbér, édeskömény, torma melyek hatása antiszeptikus, antibakteriális, puffadásgátló.
Nehéz húsételek, nyers vagy félig sült étkek mellé javasolt.

Ecetsav tartalom: 4,8%

Térfogat: 250 ml

Tárolás: Hőtől és fénytől védett helyen.

Az időnként fellépő üledékképződés természetes jelenség, nem minőségi hiba. Fogyasztás előtt felrázandó.