Különleges fahordós érleléssel, biológiai erjesztésű fűszeres vörösbor-ecetet gyártunk. Syrah vörösborunkból tölgyfahordóban erjesztünk vörösbor-ecetet. Az ecet készítése során a bor alakohol tartalmából borecetet kapunk. Az elkészült vörösöbor-ecet már alkoholt nem tartalmaz, ám a vörösbor össze jótékony hatása megtalálható benne. A gazdag antioxidáns tartalma megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegédeseket (Francia-paradoxon).
A vörösbor-eceteket utólag Takács Frenec gyógynövény szakértő (Gyógynövénytúrák Kft) által készített speciális fűszer keverékekkel ízesítjük. A fűszernövények nagy részét a Balaton-felvidék területén termesztik vagy gyűjtik. A gyógynövények hatóanyagait a borecet ecet tartalma oldja ki és így kerül át bele. A vörösbor-ecet általános kedvező élettani hatásán kívül, a benne oldott növényi eredetű hatóanyagokkal együtt fejti ki pozitív hatását a szervezetre. A kellemesebb fogyasztás érdekében egy pici mustsűrítménnyel ízesítjük, így egy kész ecetöntetet kapunk. Akinek erős lenne a 4,8%-os ecet, az tovább higíthatja. Mi fröccsben is fogyasztjuk :)
Eceteink különleges és egyedi gyártási eljárását a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park termék védjegye biztosítja.
A fűszeres fahordós borcet a Vinum Hungaro-Herbarum együttműködésében készült. Küldetésünk a gyógynövényes tudás és hagyományok átörökítése mellett az elfeledett kulináris-gyógyfüves praktikák felélesztése, újraértelmezése mindennapjainkra.
Mindnyájunk egészségére!
Fűszeres vörösbor-eceteink ismertetőjét INNEN töltheti le!
Tárolás: Hőtől és fénytől védett helyen.
Az időnként fellépő üledékképződés természetes jelenség, nem minőségi hiba. Fogyasztás előtt felrázandó.